Activiteiten

R.V. Wand & plafondspuitbedrijf houdt zich bezig met:

  • Het spackspuiten van wanden en plafonds 
  • Grote en kleine projecten 
  • Wit of op kleur
  • Bedrijf en particulier 

Wat is spackspuitwerk nou eigenlijk?
Spackspuitwerk is een wand en/of plafondafwerking die machinaal wordt aangebracht, spackspuitwerk wordt al jaren toegepast bij de plafondafwerking en wandafwerking in wc of badkamer, boven tegelwerk, van nieuwbouw woningen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Plafonds zullen eerst "spuitklaar" gerepareerd worden en wanden behangklaar gemaakt worden. Daarna zal de woning grondig worden afgeplakt. En kan er begonnen worden met het "messen" of "vlakken" van de wanden en/of plafonds. De spuitpleister wordt aangebracht met de spuit en zal dan handmatig worden "gemest/gevlakt". Vervolgens worden de hoeken en kanten "gekwast" met water. Het beste en mooiste resultaat krijg je, als je de "meslaag" een nacht over laat staan. Daarna kan het echte werk beginnen. Eerst worden de wanden en/of plafonds nog een keer goed nagelopen op gaatjes, beschadigingen e.d. Daarna kan het afspuiten of structuren beginnen.

Grove of fijne structuur?
Bij spuitpleister, zit de structuur niet in het materiaal, maar komt tot stand door de luchtdruk. De "korrel" is afhankelijk van de gekozen snelheid van de machine, de machine zelf, de grote van de spuitkop (diameter nozzle) en het materiaal merk. Vaak word het mooiste resultaat, bij wandwerk, verkregen door de korrel gelijk te houden met het al gespoten plafond. Wij adviseren vaak om een "middelmatige" korrel te nemen, omdat de bouwmuren en/of plafonds van tegenwoordig het gewoonweg niet toelaten om fijn te spuiten.

Kleur of wit spuitwerk?
Bij (wand)spuitwerk op kleur, komt er heel wat meer bij kijken. Zo moeten alle gespoten plafonds worden afgeplakt, de machine worden schoongemaakt, de vierkante meters van te voren worden ingemeten, en er een kleurkeuze worden gemaakt. Het materiaal wordt door de fabriek gemaakt en er moet dus rekening gehouden worden met een besteltijd van twee tot drie weken.